Slagwerkgroep

Geschiedenis

 

Harmonie Volharding is ontstaan door het samengaan van de drumband van het St. Oswaldus Gilde en de slagwerkers van de harmonie. Van oorsprong waren het een aantal tambours die voorop gingen bij de diverse optochten/processies en serenades. Hierbij waren de tambours onderdeel van het gilde en had de harmonie haar eigen slagwerkers. Zie foto.

 

Door het samengaan van de drumband van het gilde en de slagwerkers van de harmonie ontstond er een nieuwe drumband als onderdeel van de harmonie. Door de jaren heen is echter de samenwerking met het gilde blijven bestaan, en wordt er nog vaak samen opgetreden bij concoursen en andere buiten optredens.  

 

De traditionele drumband had de volgende instrumenten: scherpe kleine trom, doffe paradetrom, tenor trom, grote trom en bekkens. Later kwamen daarbij tamboerijn, woodblock, cowbell en bongo's. Door de aanschaf van vele instrumenten en het investeren in nieuwe leerlingen en een goede opleiding is de klassieke groep tambours, die meestal op straat de diverse optochten muzikaal begeleiden, veranderd in een allround slagwerkgroep.


De slagwerkgroep staat o.l.v. Klarens van Kruistum en reperteert op de maandagavond van 19.30 tot 20.45 uur in het Gildhuis te Stokkum.

Wij zijn een enthousiaste groep en naast repeteren staat gezelligheid en plezier in slagwerk voorop.

Heb je interesse kom gerust een keer een kijkje nemen op onze repetitie !

Contactpersoon:

Arjan Zweers 

 

Lidmaatschap