Dirigenten

Robert Wijnands dirigent harmonieorkest

Saxofonist Robert Wijnands studeerde saxofoon aan het Conservatorium in Enschede bij Arno Bornkamp. Tijdens zijn studie vormde hij met 3 medestudenten het "Quadrophonia Saxofoon kwartet" waarmee ze na het winnen van het Chain festival ook in 1992 de zilveren vriendenkrans van het Concertgebouw te Amsterdam wonnen. Sinds 1997 vormt hij samen met Jörg Hemker, Gerben Berger en Boris Jansen het Euregio Saxofoonkwartet".(voorheen Saffier) In dit kwartet neemt hij de tenorsaxofoon partij voor zijn rekening.

Samen met pianist/koordirigent Ben Simmes vormt hij sinds 1996 het 
"Duo Saxoforte". Hierbij speelt Robert zowel altsaxofoon als tenorsaxofoon. Het duo speelt ook eigen bewerkingen gemaakt door Robert Wijnands.

Samen met pianist Ben Simmes en fluitist Pauline Jansen vormt Robert het Trio Saffier.

Momenteel is Robert Wijnands ook actief als dirigent van 4 harmonie orkesten: Harmonie Volharding te Stokkum, St. Caecilia te Megchelen, St. Radboud te Silvolde en het Halderner Blasorchester in Haldern (Duitsland). Als gedreven bigband dirigent stond hij bijna 20 jaar voor de "BaJAZZo Big Band" uit Emmerich (Duitsland).

Saxofonisten die over een paar jaar klassiek saxofoon willen gaan studeren aan het conservatorium, kunnen door Robert Wijnands worden begeleid, d.m.v. extra aandacht te besteden aan ademhalingstechnieken, tips & trucs, intonatie, kennis repertoire e.d..

Op recepties, feestelijke openingen, huwelijks voltrekkingen of andere gebeurtenissen speelt Robert Wijnands een eigentijdse serenade. Door zijn solistisch intermezzo wordt elke gebeurtenis op een speciale manier verzorgd.


Klarens van Kruistum instructeur slagwerkgroep