Harmonieorkest

De harmonie repeteert op donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in het Gildehuis te Stokkum.

We spelen een grote diversiteit aan muziek. Zo staan er naast klassieke werken ook populaire nummers, musical- en filmmuziek, marsen en originele composities voor harmonieorkest op het programma. We vinden het belangrijk een afwisselend repertoire te hebben. Stukken waar we aan moeten werken en muzikaal van kunnen groeien en stukken die makkelijker zijn en waar we in korte tijd mooie muziek van kunnen maken. Om dit te bereiken is er binnen de vereniging een speciale muziekcommissie. Deze bestaat uit een aantal enthousiaste leden, die vele muziekstukken bekijken en beluisteren en uiteindelijk geschikte werken selecteren.

Een aantal keren per jaar geven we een concert gerelateerd aan een thema waar de muziek voor uitgezocht wordt. Zo hebben we al eens een gameconcert, bevrijdingsconcert, Halloween concert of concert met filmmuziek gehad.

Ook repeteren wij voor muzikale omlijsting van vele optredens in en buiten Stokkum, zoals kermis, schuttersfeest, Koningsdag, carnavalsoptocht, 'sHeerenberg, binnenhalen avondvierdaagse, etc..

Nieuwsgierig? Kom een keer kijken op een repetitie!!