Nieuws

13 juli 2024 Concert bij Midzomernacht te Elten 

aanvang 16.00 uur


18 april 2024 'Open repetitie'

Ben je nieuwsgierig of een instrument bespelen wat voor je is of ben je een geoefende muzikant en wil je een keer meerepeteren? Nu is het je kans! Op donderdagavond 18 april houdt Harmonie Volharding een open repetitie. Het is van 19.30 - 20.30 uur. Kom gewoon langs, iedereen is welkom!  


14 april 2024 'Voorjaarsconcert'

Voorjaarsconcert Harmonie Volharding

Op 14 april 2024 was het zover! Het langverwachte voorjaarsconcert van Harmonie Volharding in Stokkum. Het was weer een muzikaal spektakel dat je niet wilde missen. Ondanks het mooie weer, zat de zaal toch nog redelijk vol. 

 

Een middag vol muzikaal spektakel

Tijdens het voorjaarsconcert traden zowel de Harmonie als de slagwerkgroep van Harmonie Volharding op. De enthousiaste muzikanten stonden garant voor een middag vol muzikaal plezier en entertainment onder leiding van Robert Wijnands en Klarens van Kruistum. Het repertoire was divers. De Harmonie speelde enkele lange stukken, waarbij de beelden van enkele animatiefilms de muziek ondersteunden. De slagwerkgroep bracht ons in vakantiestemming, met Caribische en Latin muziek.

Een feestelijke huldiging

Tijdens het concert werden er ook twee bijzondere jubilaressen gehuldigd. Deze muzikanten hebben zich al lange tijd ingezet voor Harmonie Volharding en verdienen daarom een bijzondere waardering. Brigit Derksen was 10 jaar lid en Bryan Stinissen 20 jaar. Brigit sloot zich 10 jaar geleden aan vanuit het Duitse Elten, inmiddels is haar man ook lid en zitten ze naast elkaar in het orkest. Bryan was al vroeg lid en ondanks dat hij nu in Apeldoorn woont, is hij af en toe nog actief op straat. Deze musici werden door voorzitter Arjan Zweers in het zonnetje gezet en bedankt voor hun jarenlange toewijding en passie voor muziek.


30 december 2023 'Night in Harmony'

Ons jubileumjaar sluiten we af met de grote knaller 'Night in Harmony'. In samenwerking met de band 'Brood op de Plank', zanger Jurgen Kamphorst en zangeres Sabine Elfers, zal het een prachtige muzikale avond worden.

De kaartverkoop, à €15 start woensdag 22 november bij 'de Rozet', Rozenkampsweg 35 te Stokkum. Wees er op tijd bij, want op=op!


5 november 2023 'Samenwerkingsconcert'

Op 5 november a.s. geeft slagwerkgroep Volharding samen met de Varsseveldse Akkordeon Vereniging (V.A.V) een concert.
 De V.A.V is opgericht in 1960. Het heeft momenteel 41 leden en bestaat uit 2 orkesten. “V.A.V. Mozaïek” waar accordeon en harmonicaspelers samen spelen, aangevuld met saxofoon en zang. “V.A.V. Center” waarin alleen accordeonisten spelen. Beide orkesten worden ondersteund door keyboard en slagwerk.
Deze middag brengen beide verenigingen een gevarieerd programma. Er komen bekende en minder bekende liedjes voorbij. Maar een schlager zal zeker niet ontbreken. 
Laat u verrassen en kom luisteren. Het concert begint om 14.00 uur in het Gildehuis in Stokkum. De toegang is gratis.


24 september 2023 'Magic World in Concert'

Tijdens ons jubileumjaar willen wij ook een concert geven dat kinderen aanspreekt. Op zondagmiddag 24 september organiseert Harmonie Volharding het prachtige ‘Magic Wolrd in Concert’. De werken die dan worden gespeeld komen voornamelijk uit het Disneyrepertoire dat de kinderen zeker zullen kennen. Mooie arrangementen van o.a.  Jungle Book, Aladdin, Selections from Encanto en Disney Fantasy komen voorbij. Het concert is op kinderen gericht, maar zal zeker ook ouderen aanspreken! Iedereen is dus van harte welkom. 

Het concert begint om 13.30 uur en zal ongeveer een uur duren. De kinderen die het concert komen bezoeken krijgen een aandenking  mee als herinnering aan deze mooie middag. Graag zien we jullie 24 september.

Voor de kinderen organiseren we een kleurwedstrijd! De kleurplaten kunnen met het concert worden ingeleverd.


3 juni 2023 Bigband BaJAZZo

Ter gelegenheid van ons 100 jarig jubileum hebben wij op 3 juni een prachtige Jazz avond georganiseerd. Bigband BaJAZZo uit Emmerik zal deze avond optreden met een prachtig gemêleerd programma. Het concert is namelijk in handen van het publiek. Zij mogen kiezen welke muziekwerken BaJAZZo uit zullen voeren! Het zijn gevarieerde stukken, waar het publiek keuze uit heeft. Arrangementen van oud tot jong, van swing tot latin tot funk, instrumentaal of met zang. 

BaJAZZo staat de afgelopen jaren onder leiding van Maurice Ditmer, hij is erin geslaagd een gedifferentieerd geluid te ontwikkelen en zo de juiste toon te vinden: Of het nu een traditioneel bigbandnummer is of een modern arrangement van Herbolzheimer. Carla Herlfterkamp is de zangeres van de BaJAZZo bigband.

Dit alles is te beluisteren op 3 juni a.s. in het Gildegebouw te Stokkum. Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Deze avond is mogelijk gemaakt, door Harmonie Volharding ter gelegenheid van hun 100 jarig jubileum!


Rabobank schenkt €500

Rabobank Coöperatiefonds schenkt € 500 aan Harmonie Volharding, dat we goed kunnen gebruiken voor het organiseren van diverse leuke muziekevenementen tijdens ons 100 jaar jubileum!


1 april 2023 Vrijheidsconcert

Op 1 april 1945 werd de regio Bergh en omgeving bevrijd. Dit zou in 2020 al grootst gevierd worden.
Door de destijds geldende coronaregels kon dit toen echter niet doorgaan. Dit jaar wil de Stichting Herdenken Bevrijding Bergh hier alsnog aandacht aan geven.
Op zaterdagavond 1 april geeft Harmonie Volharding, in samenwerking met Musikverein Elten, een Vrijheidsconcert in het Gildehuis te Stokkum. Voor de pauze zal Harmonie Volharding hun muziekstukken spelen, waarbij gastspreker Edwin Zweers tussendoor zal vertellen over de laatste dagen rond de bevrijding van onze omgeving. Na de pauze zal Musikverein Elten hun muziekstukken
ten gehore brengen en zal Edwin Zweers vertellen over de periode 1949-1963, de periode waarbij
Elten tijdelijk bij Nederland hoorde. Het Vrijheidsconcert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.


2 april 2023 Fietstocht

Zondag 2 april is er een fietstocht door de voormalige gemeente Bergh. Aan de hand van de gegevens op de kaart, fietst u langs mooie plekjes die u middels door fotoherkenning naar de juiste locatie zal brengen. De start is tussen 10.30 en 12.00 uur vanaf Kultuurhuus Heitkamp in ’s-Heerenberg en deelname is gratis. Meer info staat op www.stichtingherdenkenbevrijdingbergh.nl


11 maart 2023 Muziekevenement 'Nostalgische Middag'

11 maart a.s. hebben we al ons eerste muzikale evenement gepland: ‘Nostalgische middag’. Een heel divers programma hebben we voor u in elkaar gezet. De oude slagwerkers zullen dan weer hun strakke ritme laten horen, koor Shanty De Grensvaarders uit Gendringen  treedt op en het orkest ‘Liemers Böhmisch’ zal prachtige Egerländermuziek spelen. Het is van 14.00 – 17.00 uur, in het Gildehuis en de toegang is gratis.


Koninklijke Erepenning voor Harmonie Volharding!

Na vele maanden voorbereiding werd het 29 januari 2023, de dag waarop wij het 100ste jubileumjaar groots zouden openen. De toestroom van bezoekers voor ons jubileumconcert, waarbij men werd meegenomen door de tijd, was overweldigend. Ondanks de vele zitplaatsen kwamen we stoelen te kort. De receptie die volgde op het concert gaf ruimte aan sprekers die een woord tot het bestuur en de leden van Harmonie Volharding wilden richten. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. De vele mensen die waren gebleven voor deze plechtigheid, werden stil toen burgemeester de Vries de harmonie verraste met de Koninklijke Erepenning!

De voorzitter van het Gilde St. Oswaldus, Geert Römer, eerde Harmonie Volharding met de bijzondere zilveren Oswaldus erepenning. Een speciale jubileumspeld had Geert voor Theo Welling, die niet alleen 70 jaar lid van Volharding was, maar ook 70 jaar geen kermisrondgang had overgeslagen. Theo werd daarna ook door Arjan Zweers gehuldigd voor zijn vele jaren lidmaatschap. Huldigingen waren ook voor Ilona Vels voor haar 25 jaar bondslidmaatschap, Gerard Helmes, Hubert Welling en Boudewijn Welling voor hun 40 jaar lidmaatschap, waarbij ze ereleden van de vereniging werden en Hans Peters werd gehuldigd voor zijn 50 jaar lidmaatschap. Namens de Supportersvereniging kregen zij allen een mooie bos bloemen overhandigd.

Sprekers van meerdere verenigingen hadden prachtige, ontroerende toespraken voor onze jubilerende Harmonie Volharding. Hans Peters namens de Supporters Vereniging (S.V.V.), Heiny Janssen namens Carnavalsvereniging ‘De Leertrekkers’ en Hennie Freriks namens de Zandhaas. Ad van Aalst wilde graag zijn waardering uitspreken voor de tijd toen hij hoofd van de basisschool ‘St Suitbertus’ was. Met plezier denkt hij terug aan de optochten door het dorp met de harmonie voorop en de kinderen die erachteraan liepen.

Al deze mooie lovende speeches, de ontzettend grote opkomst, de vele kaarten en giften, alles geeft blijkt van een grote waardering voor onze vereniging en dat doet ons veel. We willen dan ook iedereen bedanken die hieraan bijgedragen heeft. Tijdens ons jubileum hebben we diverse muziekevenementen gepland. Hartelijk dank aan de vele sponsors, door wie we deze plannen kunnen realiseren.


zondagmiddag 29 januari 2023,  100 jarig jubileum Harmonie Volharding

Op 23 januari 2023 bestaat onze vereniging 100 jaar! Een bijzondere gebeurtenis die we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Daarom willen wij op zondag 29 januari feestelijk beginnen met een jubileumconcert, gevolgd door een open receptie, waar u de gelegenheid heeft om het bestuur en de leden te feliciteren. Tijdens dit concert nemen wij u mee op reis door het 100-jarig bestaan van harmonie Volharding. De muziek die we voor u gaan spelen is een weerspiegeling van de tijdsperiode waarin we zitten tijdens onze reis van 1923 tot nu. Ook zullen er foto’s en films getoond worden uit deze periode. Pure nostalgie en herinneringen gedurende ons 100-jarig bestaan komen aan u voorbij. 
Ons jubileumconcert begint om 13.00 uur in de Gildezaal en u bent van harte uitgenodigd 

Door de vele sponsors is het mogelijk om gedurende het jaar diverse muzikale evenementen voor jong en oud te organiseren. In de loop van het jaar zal hierover meer informatie komen.
Maar we kunnen al wel vast verklappen dat ons jubileumjaar op 30 december 2023 groots zal worden afgesloten met een spetterende muzikale avond: Night in Harmony!


Concert 2022

Collecte

Op donderdagavond 7 juli jl. liep de Harmonie al
musicerend door de straten van Stokkum voor de
jaarlijkse collecte. Tijdens deze rondgang kwamen
leden van de harmonie aan de deur. Onze
collectanten hebben een mooi bedrag opgehaald,
dankzij de Stokkumse inwoners die gul hebben
gegeven. We willen iedereen daarvoor ook hartelijk danken!
De opbrengst komt ten goede aan alle leuke
activiteiten die we volgend jaar met ons 100-jarig
jubileumjaar willen gaan organiseren.
Mocht u de collecte gemist hebben en alsnog een
bijdrage willen doen, dan is het mogelijk om via de  QR code een bedrag over te maken
naar onze mooie muziekvereniging.

 


Jubilarissenconcert Harmonie Volharding 19-03-2022

Na 2 jaar wel en niet mogen repeteren wegens de diverse coronaregels en beperkingen mogen we
eindelijk weer door het vrijgeven van vele maatregelen een concert geven. Ook waren in de
afgelopen 2 jaar vele muzikanten die bij onze vereniging jubileren. Zaterdagavond 19 maart geeft
Harmonie Volharding een jubilarissenconcert in het Gildehuis om deze muzikanten te huldigen. Het
concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

10 jaar:

Yvonne, Carla, Miryanna, Wesley, Dirk, Nico, Frans, Heidy, Petra, Michelle, Karina, Andre

20 jaar:

William, Marcha, Jan S

Anita+25 jaar bond

25 jaar (bond):

Joyce, Frouke

30 jaar:

Elles, Patricia, Marije

40 jaar:

Boudewijn, Hubert

Truus (vereniging) + 50 jaar bond

50 jaar

AlexVoorlopig jaarprogramma 2022 onder kopje leden

Samenwerkingsconcert met Crescendo op 11 december 2021 

Helaas kan ook dit concert wegens de huidige Corona maatregelen niet door gaan. 

Jubilarisconcert 2020 

Naar aanleiding van alle corona maatregelen, heeft het bestuur helaas moeten besluiten om ons concert van 29 november niet door te laten gaan. Zodra het mogelijk is zullen we dit mooie concert uitvoeren, waarbij we de vele jubilarissen van dit jaar zullen huldigen.

 


Samen 150 jaar lid Harmonie Volharding

In 2020 waren er vele leden van Harmonie Volharding jubilaris bij onze vereniging. Hieraan hadden wij aandacht willen geven tijdens ons jubilarissenconcert in september. Helaas kon door de corona maatregelen dit concert niet worden gegeven en is dit uitgesteld naar een later tijdstip. Echter zijn er twee oudgedienden, die ieder al 75 jaar lid van onze vereniging zijn en die we graag toch dit jaar in het zonnetje wilden zetten. Op donderdagavond 3 september hebben we voor Gerrit ter Horst en Bernard Weijenbarg een serenade gebracht en ze een mooi aandenken overhandigd.